A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 11.08.2024

Yayın Tarihi: 11.08.2024 - 09:18
Olaylar ve Yaşananlar | 11.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

KARA ŞOFÖR ESNAFINDAN NE İSTİYOR?

Her zaman diyoruz, Trabzon bir esnaf şehri. Esnafla ayakta kalan, esnafla büyüyen bir Trabzon için esnaf olmazsa olmaz. Fakat esnaf Trabzon’da özlenen, beklenen birlik ve beraberliği kendi içinde sağlayamıyor. Esnafın en büyük çatısı birlik ve dayanışma yeri olan Trabzon Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (TESOB) bile parçalanma var. TESOB Başkanı Metin Kara birlik içinde kendine rakip olan odaların iç işleyişine müdahale noktasında artık ustalaşmış! Bölparçala-dağıt yöntemi uyguluyor. Hedefindeki isim ise Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta. Kara Usta’yı yese doymaz! Şoför esnafı içinde ayrımcılık yapma uğraşı içerisinde olan Kara, Usta’yı devirmek için daha şimdiden çalışmalarına başlamış bile... Malumunuz bu işlerin nereye varacağını kimse önceden kestiremez. Belli ki Kara da kestiremiyor. Eğer ki şoför esnafı başkanları Usta’nın yanında, arkasında tam manasıyla dik duruş sergileyip tam destek olurlarsa, merakımız o zaman Kara’nın duruşunun ne olacağıdır? Bir de bakmışsınız ki Ömer Hakan Usta da ‘ip nereden inceyse oradan kopsun’ derse ve Kara’nın restine karşı rest derse, siz seyredin bundan sonra olacakları... Bizler seyretmeye çoktan hazırız.

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’i şehadetlerinin yedinci yılında saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. Küçük yaşta şehadetiyle Türkiye'yi yasa boğan Eren Bülbül'ün sosyal medyadaki son fotoğrafları ve paylaşımları Türkiye'nin hafızasında yer etti. Sosyal medyada, köyünde sırtında odun taşırken görülen fotoğrafı ve "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımıyla Eren, milyonların gönlünde yer edindi.

AK PARTİ NE YACAPACAK?

31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yenilgi ile tarihinde ilk defa ikinci parti durumuna gerileyen AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atacağı adımlar bekleniyordu. AK Parti’de CHP’ye kaptırılan moral üstünlüğüne ek olarak ikinci parti konumundan çıkış için atılacak bazı adımlar belirlendi. Yerel seçimler sonrası oluşan ‘AK Parti kaybedecek’ havasına karşılık, partinin hala cazibe merkezi olduğunu göstermek üzere muhalefetten yapılacak katılımlar ile bunun devam edeceği mesajı verilecek. Üst yönetimdeki değişikliklerin ardından, AK Parti’nin ikinci transfer adımını atması ve bu defa ‘eskilere’ yönelmesi bekleniyor. Bu aşamada da Gelecek Parti’den Selim Temurci, İsa Mesih Şahin ve Nedim Yamalı’nın partiye katılması bekleniyor.

ANKETLERDE FARK KAPANDI!

31 Mart yerel seçimlerinin, siyaset arenasını yeniden dizayn edecek sonuçlara neden olması, gündemdeki yerini halen koruyor. CHP'nin Türkiye genelinde birinci parti olarak çıktığı seçimlerde, AK Parti iktidara geldiği günden beri ilk kez ikinci parti olarak bir seçimden ayrıldı. Trabzon dahil 26 ilde 1-5 Ağustos tarihleri arasında 2 bin 780 kişiye ise "Size göre CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olmalıdır?" sorusu yöneltildi. Oldukça birbirine yakın sonuçlar çıktı. Mansur Yavaş: Yüzde 28.4, Ekrem İmamoğlu: Yüzde 27.0, Özgür Özel: Yüzde 25.1


KÜME DÜŞMEYE EN YAKIN TAKIMLAR!

Heyecanla beklenen Süper Lig'in 20242025 sezonu başladı. Yeni transferler, Süper Lig'e yeni katılan takımlar, yeni teknik direktörlerle merak edilen sezon öncesi NG Araştırma Türkiye'de taraftarlarla futbol anketi yaptı. NG'nin araştırmasında taraftar sayılarından, şampiyonluk beklentilerine, tarihin en iyilerinden yabancı hakem tartışmalarına kadar bir çok başlıkta sorular yanıtlandı. Ankette küme düşmeye en yakın sorusu da cevap buldu. Sezon başı itibariyle katılımcıların yüzde 28'i ligin yeni ekibi Bodrumspor'un küme düşmeye en yakın aday olduğunu belirtirken, yüzde 16'sı ligin bir diğer yeni ekibi Eyüpspor'un küme düşeceğini düşünüyor. Yüzde 11'lik oy oranıyla 3. aday ise Hatayspor oldu. Bu sonuçlar, lige yeni yükselen takımların başarılı olma ihtimalinin kamuoyu gözünde daha az olduğunu gösteriyor.

EMEKLİLİK SİSTEMİ DEĞİŞİYOR!

Emekli maaşlarına yapılan son düzenlemeler ile birlikte en düşük emekli maaşı, daha yüksek prim ödeyerek emekli olanların maaşına neredeyse eşit düzeye geldi. Öte yandan prim gün sayısı, intibak ve yıpranma şartları da sosyal güvenlik sistemine olan tepkilerin art-masına neden oldu. Emekli maaşlarının düşük olmasına yönelik tepkiler artarken, kulislerden gelen son bilgilere göre emeklilik sistemi sil
baştan ele alınacak. En düşük emekli maaşına yapılan düzenleme ele alınırken, AK Parti’de emeklilik sisteminin yeniden gözden geçirilmesi ve tepki çeken alanlara ilişkin yeni düzenlemelerin yapılması gündeme geldi.